Design SuiteBestanden uitwisselen via werkgroepmappen

Als je beschikt over een a Vectorworks-uitbreidingsmodule kan je door een werkgroepomgeving te creëren op eenvoudige wijze mappen met specifieke bestanden over het netwerk delen met collega’s. Het kan gaan om bestanden die voor alle gebruikers steeds beschikbaar moeten zijn, zoals sjablonen, symbolen en werkomgevingen. Maar het kunnen ook bestanden zijn die tot een bepaald project behoren. Plaats de bestanden op een gedeelde locatie. Elke gebruiker die dan toegang nodig heeft tot deze bestanden, kan de gedeelde netwerkmap in het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks’ aanduiden als werkgroepmap. Hierdoor wordt de inhoud beschikbaar in Vectorworks. Afhankelijk van de inhoud kan een specifieke mappenstructuur nodig zijn.

Enkele voorbeelden van wat je in een dergelijke werkgroepmap kunt delen:

Inhoud werkgroep

Mappenstructuur

Bronbestanden waarin men een abonnement kan nemen op ontwerplagen, klassen en hulpbronnen.

Vrije structuur

Insteekmodules

Plug-Ins

Sjablonen

Bibliotheek\Standaarden\Sjablonen

Bibliotheken met hulpbronnen (voor verlopen, lijnarceringen, afbeeldingen, lijnstijlen, records, dakstijlen, VectorScripts, schetsstijlen, plaatstijlen, symbolen, tekststijlen, motieven, muurstijlen, rekenbladen, Renderworksachtergronden, - stijlen en -texturen)

Binnen de Bibliotheekmap bevindt elke hulpbron zich op een specifieke locatie bevindt die identiek is aan de locatie van de Vectorworksmap voor dat type hulpbron (zie ). Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren

Lijsten van ruimteobjecten (namen van ruimtes, gebruikersgroepen en ruimteafwerkingen)

Bibliotheek\Standaarden\Ruimtes

Werkgroepmappen aanduiden

Commando

Locatie

Voorkeuren Vectorworks

Extra > Instellingen

Om een werkgroepmap te creëren en aan te duiden:

Creëer een werkgroepmap op een gedeelde locatie die bereikbaar is via een lokaal netwerk of via een cloud-gebaseerde opslagdienst zoals Dropbox.

Selecteer het commando en ga naar de categorie Bestandslocaties.

Klik op de knop Voeg toe. Ga naar de gewenste locatie en selecteer de werkgroepmap. Aan de gekozen werkgroepmap wordt automatisch een reeks mappen toegevoegd.

Hierna kan je zelf bestanden creëren en toevoegen op de gewenste plaats in de werkgroepmap.

Breng andere gebruikers op de hoogte zodat zij dezelfde map als werkgroepmap kunnen aanduiden.

Werkgroepmappen